Kesäkuu starttasi pienin menoin ja jatkui lupaavasti loppukuutakin kohden, mutta viimeiselle viikolle kertyi niin ihana neljän ruokalajin ravintolaillallinen, kuin shoppailulakkoni ratkeilukin kuten viime julkaisussani kerroin.

Tässä kuussa tuloja oli itselleni erittäin ruhtinaalliset 3004,61 euroa, kiitos lomarahojen ja sainpa mukavasti kerättyä ekstraa kirpputorillamyynnilläkin jonka olen myös huomioinut kokonaispotissa. Menoja kertyi yhteensä 1423,77 euroa jos ei oteta sijoittamiseen mennyttä summaa laskuihin mukaan. 

Screenshot%202021-07-01%20at%2017-41-28%                                                             

Ruoka ja Päivittäistavarat loistaa taas isoilla kuluillaan. Tässä kuussa summaa kerrytti entisestään juhannuksen vietto ystäväni luona. Ottaisikohan ensi kuun tavoitteeksi, että tämä summa olisi heinäkuun kuukausikatsauksessa enintään 300 euroa?

Sijoittamiseen laitoin yhteensä 369,48 euroa. 250 euroa rahastoihin ja loput satunnaisia osakeosteluja.

Ulkonasyömisen kulut ovat jälleen isot, sillä tarjosin ystävälleni ravintolaillallisen syntymäpäivälahjaksi. Meille on muodostunut traditioksi viedä toisemme ulos syömään syntymäpäivänä. Tavallaan hänen osuutensa 165,50 eurosta voisi lohkaista Lahja-kohtaankin, mutta pidetään tuo nyt ravintolakulujen alla. Loput 50,49 euroa menivät pariin kahvilakäyntiin ja take away-smoothieen. Huomionarvoista: 0 euroa Wolt-tilauksiin. (Toim. huom. tätä kirjoittaessani heinäkuun ensimmäisenä päivänä ja pienimuotoisesta krapulasta kärsien tein juuri Wolt-tilauksen McDonaldsiin. Välillä on hetkiä, kun tilanne vaatii Bic Macia ja isoa mansikkapirtelöä.)

Muut-kohta on kirpputoripöydän vuokrakulut. Tavaraa (vaatteita, kirjoja, astioita ja kodin tekstiilejä) lähti kaapeista pois noin 80 tuotteen verran, kun vuokrasin kirpputoripöydän kolmeksi viikoksi. Tästä kertyi kuluja 46,60 euroa ja sain myynneistä 190 euroa, joten tuottoa tuli 143,40 euroa. Loput tuotteet mitä en saanut kaupaksi, lahjoitin UFF:in keräyspisteeseen. Kun myyt kirpputorilla 5 eurolla täysin käyttämättömiä mekkoja ja kenkiä etkä saa niitä siltinkään kaupaksi, niin toivon sen olevan opetuksena ja muistutuksena itselleni, että jatkossa pyrkisin harkitsemaan jokaista  yli 20 euron ostosta sen yön yli.

Kodin hankinnat 40,80 euroa koostuu siitä alekorin lakanasta jonka jo tunnustin teille ja parista isommasta kodin siivoukseen liittyvästä  hankinnasta. Pienemmät siivoustarvikekulut (tiskirätit, pyykinpesuaineet yms.) laitan yleensä Ruoka ja Päivittäistavarat-kategorian alle.

Vaikka menot olivat tässä kuussa toukokuuta pienemmät, niin kiitettävää arvosanaa en kuitenkaan antaisi itselleni kesäkuulta. Arvosanaa laskee tavaran ostaminen kuukauden viimeisinä päivinä ja ruokakuluissa olisi tsempattavaa.

Heinäkuussa tulee olemaan pari isompaa menoerää, sillä muutoksen tuulet puhaltavat asumisessani, mutta muuten pyrin jatkamaan tällä "älä osta mitään turhaa"-linjalla. Ekstrakuntokuurin kohta voisi tosiaan tässä kuussa olla tuo Ruoka ja Päivittäistavarat ja siihen se 300 euron budjetti.